Home > Launch “Compassion” uniek food sharing concept

Launch “Compassion” uniek food sharing concept

aug 31, 2017 | Maregio

Compassion, het unieke ‘food sharing’ concept van top-chef Leon Aarts wordt gelanceerd tijdens het Transformer Muziek Event op a.s. zaterdag 2 september in de Muziekgieterij Maastricht.


Compassion, het unieke ‘food sharing’ concept van top-chef Leon Aarts wordt gelanceerd tijdens het Transformer Muziek Event op a.s. zaterdag 2 september in de Muziekgieterij Maastricht.

Samen eten & Verhalen delen

‘In een wereld waarin de kloof tussen mensen onderling steeds groter wordt, is iets simpels en voor de hand liggend als samen eten, dé manier om verhalen te delen, verbindingen tot stand te brengen, verschillen weg te nemen en dichter bij elkaar te komen. Zo omschrijft Leon Aarts de gedachte van waaruit hij het restaurantconcept ‘Compassion’ ontwikkelde. Tijdens een Compassion diner schuif je gewoon bij elkaar aan tafel en deel je, naast je maaltijd, vooral je verhaal.

Loyaal, Lokaal & Liefdevol

Compassion is een restaurant gebaseerd op de principes loyaal, lokaal en liefdevol. Waarbij de laatste twee ook betrekking hebben op de bereidingswijze van de gerechten die gegeten en gedeeld worden. Compassion streeft naar maaltijden van hoge kwaliteit en bereid gerechten liefdevol met lokale en organische ingrediënten. Al etend en genieten van de gerechten worden mensen, culturen en verhalen samengebracht in een ruimte waar iedereen gelijk is en waar iedereen wordt aangemoedigd om te praten en te delen.

Leon Aarts, afkomstig uit Maastricht, is chef-kok. Hij had zijn eigen restaurant en is de oprichter van ‘Fill the Cup’, een maatschappelijk project dat hij landelijk uitrolde om kinderen in ontwikkelingslanden ‘te voeden en op te voeden’ door 20 cent van je maaltijd te doneren. Tijdens zijn werk in de keukens van vluchtelingenkampen in Calais, realiseerde hij zich dat we allemaal op zoek zijn naar contact en verbinding. Hiermee ontstond zijn idee om een restaurant of restaurantomgeving te creëren waar iedereen welkom is en zich ook daadwerkelijk welkom voelt. Bezoekers aan het Transformer Muziek Event kunnen op zaterdag 2 september in de Muziekgieterij alvast de magie ervaren van het delen van een maaltijd met anderen en de bijzondere verbindingen die dit tot gevolg heeft.

Compassion, geopend op zaterdag 2 september van 15:00 tot 22:00, in De Muziekgieterij, Sphinxkwartier – Boschstraat 7, Maastricht.