Home > Een uitgebreid programma tijdens Koningsdag in Maastricht

Een uitgebreid programma tijdens Koningsdag in Maastricht

apr 27, 2018 | Maregio

De oude tradities worden tijdens Koningsdag 2018 weer aangevuld met ‘nieuwerwetse’ feestjes. Zo mag je in het Stadspark nog steeds je eigen spulletjes verkopen op een picknickkleedje tijdens de vrijmarkt en genieten van live muziek.


De oude tradities worden tijdens Koningsdag 2018 weer aangevuld met ‘nieuwerwetse’ feestjes. Zo mag je in het Stadspark nog steeds je eigen spulletjes verkopen op een picknickkleedje tijdens de vrijmarkt en genieten van live muziek.

Let op! Op Koningsdag geldt betaald parkeren in Maastricht.

Programma Oranje Comité

10.00 uur | Oecumenische dienst in de Sint Janskerk

11.30 uur  | Buitengewone vlaggenparade op het Vrijthof

13.00 uur  | Muziek-, Cultuur- en sportprogramma op het Vrijthof

22.00 uur | Vuurwerk vanaf De Griend

Voor meer informatie zie: http://www.oranjecomitemaastricht.nl/?page_id=295  

Vrijmarkt in het Stadspark

Tijdens Koningsdag is er in het Stadspark van Maastricht van 08.00 uur – 18.00 uur een vrijmarkt met tweedehandsspullen. Daarnaast zijn er in verschillende delen van de stad podia (waaronder het Vrijthof) te vinden waar je kunt genieten van diverse live bands en Dj’s, zodat Koningsdag een groot feest wordt.

Bar Brutal

Plannen om er met de kids op uit te gaan tijdens Koningsdag? Breng dan een bezoekje aan ‘Vinyl op Kings(Fri)Day’ bij Bar Brutal op de Alexander Battalaan in Wyck. Ze zijn vanaf 12.00 uur geopend en hebben (ook voor de papa’s en mama’s) een dagvullend programma. Koekhappen, BBQ, stoepkrijt kampioenschappen en een groot springkussen. De dag wordt afgesloten met de welbekende ‘Vinyl op Vrijdag’ avond met Olaf Bertholet aka ‘Bastaard B’ en Mingus Hijman.

King’s Night & Day – Ap Art Events

Tijdens de 8ste editie van King’s Night & Day zijn er 11 binnen- en buitenpodia door heel Maastricht. In het totaal 33 gratis toegankelijke concerten en dj-sets gepresenteerd zorgen die gaan zorgen voor een bruisende sfeer in het centrum van Maastricht ter ere van King’s night & day.

Dit jaar serveert King’s Night & Day Maastricht een bonte en bruisende mix aan artiesten uit binnen- en buitenland. Op zowel binnen- als buitenpodia (o.a. bij D’n Hiemel in het stadspark, bij Café de Pieter/Pieterstraat, bij Au Mouton Blanc (Kersenmarkt) en op de kiosk op het Vrijthof).

Sport op het Vrijthof

Tijdens Koningsdag, op vrijdag 27 april, verzorgt Maastricht Sport samen met het Oranje Comité Maastricht een sportief programma op het Vrijthof. Een aantal (Maastrichtse) verenigingen waaronder Basketbal Club Kimbria en mountainbike vereniging Trailz043, is die middag van 13.00u tot 17.00u, samen met Maastricht Sport aanwezig om jong en oud kennis te laten maken met hun vereniging en de sport die ze aanbieden.