Home > Hans Lemmen en Roger Ballen – Unleashed in het Bonnefantenmuseum

Hans Lemmen en Roger Ballen – Unleashed in het Bonnefantenmuseum

jun 6, 2018 | Maregio

De nieuwe tentoonstelling Unleashed van Hans Lemmen en Roger Ballen is vanaf 1 juni t/m 2 december te zien in het Bonnefanten.


De nieuwe tentoonstelling Unleashed van Hans Lemmen en Roger Ballen is vanaf 1 juni t/m 2 december te zien in het Bonnefanten.

Unleashed: sterke krachten krijgen vrij baan; ongeremd, bevrijd en soms zelfs onbeheersbaar. Losgelaten wilde honden jagen op hun prooi. De bevrijde menselijke geest onthult plekken die tot nog toe verborgen zijn gebleven, de kunstenaar voert ons mee naar onbekend terrein.

De Nederlander Hans Lemmen (1959, Venlo) en de in Zuid-Afrika woonachtige Amerikaan Roger Ballen (1950, New York) zijn in zekere zin zielsverwanten als het gaat om een gedeelde fascinatie voor de rauwe en wilde krachten die ons leiden. Ze creëren machtige mythologische schepsels en diverse symbolische en niet-symbolische dieren, die een afspiegeling vormen van onze breekbare beschaving.

Voor Unleashed stapten de kunstenaars uit hun comfortzone en gingen een experimentele samenwerking aan om nieuw werk te creëren. Foto’s en tekeningen versmolten tot een geheel, beide kunstenaars experimenteerden met nieuwe technieken, composities en materialen. De bezoeker wordt meegenomen in dit gedurfde creatieve werkproces en ontdekt zowel de nieuwe gezamenlijke werken als individueel werk van beide kunstenaars. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met gastcurator Jan-Philipp Fruehsorge en Musée de la Chasse et de la Nature in Parijs. Unleashed is tot en met 2 december 2018 te zien.