Home > Bodyguard zangeres Carolina Dijkhuizen gaat komende seizoen de theaters in met eerbetoon aan Donna Summer

Bodyguard zangeres Carolina Dijkhuizen gaat komende seizoen de theaters in met eerbetoon aan Donna Summer

jul 25, 2018 | Maregio

Actrice Carolina Dijkhuizen gaat aankomend seizoen samen met het Gare Du Nord Orchestra de theaters in met een eerbetoon aan Donna Summer.


Actrice Carolina Dijkhuizen gaat aankomend seizoen samen met het Gare Du Nord Orchestra de theaters in met een eerbetoon aan Donna Summer.

Dijkhuizen is bij het grote publiek vooral bekend van haar rollen in musicals als Aida, The Lion King, Sister Act en The Bodyguard. In Thank God It’s Donna brengt Dijkhuizen de grootste hits van de ‘Queen of Disco’ ten gehore. Tegelijkertijd vertelt ze het levensverhaal van de in 2012 overleden Summer.

De Amerikaanse zangeres groeide in de jaren zeventig uit tot de icoon van de discogeneratie en veranderde de dansmuziek voor altijd. Ze scoorde hits met klassiekers als Last Dance, I Feel Love, Hot Stuff en MacArthur Park. Thank God It’s Donna is een productie van Whisperland en zal woensdag 27 februari te zien zijn in Theater aan het Vrijthof, Maastricht.

Voor Carolina Dijkhuizen betekent deze hoofdrol een vervulling van een lang gekoesterde wens: “Van het zingen in de kerk naar hoofdrollen in musicals en de droom om ooit een popster te worden. Donna Summer was en is nog steeds een groot voorbeeld voor mij en haar carrière loopt als een rode draad door mijn leven. Ik vind het geweldig om haar muziek levend te houden op een plek die ook voor haar heel dierbaar was: het theater”.

Carolina Dijkhuizen sleepte na haar studie zang aan het Conservatorium in Groningen in 2001 haar eerste grote hoofdrol in de wacht in de musical Aida. Daarna speelde ze de rol van Nala in de musical The Lion King. Na een aantal jaren met reizende shows waaronder de musical Bubbling Brown Sugar en The Soul of Motown II, kruipt Carolina in 2013 in de rol van Deloris van Cartierin de musical Sister Act. Twee jaar later volgt de hoofdrol van Deena Jones in de musical Dreamgirls en in 2016 kroop zij in de huid van Nicki Marron in de musical The Bodyguard. Voor deze rol kreeg zij een Musical Award nominatie. Na Musicals In Concert On Tour speelde zij in 2017 in de theater komedie Vamos. Op TV is Carolina te zien geweest in oa De Beste Zangers, Wie Is De Mol?, Expeditie Robinson en The Big Music Quiz.

Thank God It’s Donna zal op woensdag 27 februari 2019 te beleven zijn in Theater aan het Vrijthof. Voor het reserveren van tickets zie:  http://www.theateraanhetvrijthof.nl/mijntheater/ticket/?event=7745