Home > Dit vonden Maastrichtenaren het meest belangrijk tijdens de vakantie

Dit vonden Maastrichtenaren het meest belangrijk tijdens de vakantie

sep 20, 2018 | Maregio

HomeToGo, ‘s werelds grootste zoekmachine voor vakantiewoningen, zocht uit wat vakantiegangers uit Maastricht het meest belangrijk vonden bij het boeken van een vakantieverblijf voor de zomervakantie.


HomeToGo, ‘s werelds grootste zoekmachine voor vakantiewoningen, zocht uit wat vakantiegangers uit Maastricht het meest belangrijk vonden bij het boeken van een vakantieverblijf voor de zomervakantie.  

De zoekmachine bekeek hiervoor onder meer het meest gezochte type verblijf en de meest gewenste voorzieningen van bezoekers op de website. De accommodatie aanvragen werden daarnaast verder geanalyseerd en op lokaal niveau vergeleken: Wie ging er bijvoorbeeld het langst op vakantie of waar gaven ze het meeste geld uit voor hun vakantieverblijf? 

Dit was de meest populaire vakantie onder de Maastrichtenaren 

Uit het onderzoek blijkt dat Frankrijk de meest gezochte vakantiebestemming was, gevolgd door een vakantie in eigenland en Italië. De Maastrichtenaren gaven gedurende de vakantie gemiddeld zo’n €114 per nacht uit aan een vakantieverblijf en boekten hun verblijf voor gemiddeld 7.3 overnachtingen. Uit het onderzoek blijkt dat zij gemiddeld minder uitgaven aan hun vakantieverblijf dan het Nederlandse gemiddelde van €120 maar wel langer op vakantie gaan. Het gemiddeld aantal overnachtingen van de Nederlandse vakantieganger was namelijk exact 7 overnachtingen. De zomervakantie werd zo’n 3 maanden van te voren geboekt door de Maastrichtenaren, namelijk 89 dagen voor de incheck-datum. 

Wat was het meest geliefde type accommodatie? 

Een derde van de Maastrichtenaren (33%) zocht specifiek naar een vakantiehuis als verblijf gedurende de zomervakantie. Verder waren ook appartementen (20%) en hotels (13%) populair onder de lokale bevolking. Op plek vier stond een verblijf op de camping (9%) gevolgd door een verblijf in een vakantiepark (8%). 

Wat waren de meest gewenste voorzieningen? 

De statistieken laten verder zien dat de vakantie voor vakantiegangers uit Maastricht pas geslaagd was wanneer zij te allen tijde verkoeling konden vinden bij het water. Bij maar liefst 28% van de specifieke zoekopdrachten was een zwembad bij het verblijf gewenst. Ook een diervriendelijke accommodatie was erg in trek met maar liefst 23% van alle specifieke zoekopdrachten, gevolgd door het hebben van een internetverbinding bij het verblijf met 12%. 

De volledige uitkomsten staan vermeld op: https://www.hometogo.nl/maastricht/#zomervakantie