Home > Bijzonder jubileumconcert in het Theater aan het Vrijthof

Bijzonder jubileumconcert in het Theater aan het Vrijthof

nov 20, 2018 | Maregio

Dirigent Fried Dobbelstein neemt in stijl afscheid van `zijn harmonie` uit Mheer.

 


Dirigent Fried Dobbelstein neemt in stijl afscheid van `zijn harmonie` uit Mheer. 

De Koninklijke Harmonie St. Cecilia van Mheer o.l.v. dirigent Fried Dobbelstein brengt op zondag 2 december samen met Harmonie St.Petrus en Paulus  uit Wolder o.l.v. dirigent Matty Cilissen een groots jubileumconcert in het Theater aan het Vrijthof onder de titel „Mheer meets Wolder“: 30 jaar dirigent Fried Dobbelstein; 30 jaar The Lord of the Rings; 140 jaar St. Petrus en Paulus Wolder. 

Centraal in het programma staan een drietal werken van Johan de Meij:

The Lord of the Rings, Two Bone Concerto en Extreme Make-Over.

Als solisten zijn Jan Smets en Lode Smeets uitgenodigd, beiden virtuozen op trombone. De presentatie is in handen van Ab Nieuwdorp, presentator van „De Klassieken“ op Radio 4. 

Het eerste deel van het concert wordt om 15.30 uur geopend door het orkest van St. Petrus en Paulus uit Wolder, de winnaar concertdivisie sectie Harmonie tijdens het WMC 2017. 

Na de pauze neemt de Harmonie uit Mheer het tweede deel voor haar rekening.

Het is het laatste grote concert buiten Mheer, waarin Fried Dobbelstein de muzikale leiding heeft over „zijn“ harmonie. Na 30 jaar komt er op zijn verzoek een einde aan een intense en succesvolle samenwerking. 

In het Theater aan het Vrijthof zal het orkest Symfonie nr. 1 „The Lord oft he Rings“ van Johan de Meij in zijn geheel uitvoeren. Als „generale repetitie“ gebeurde dit reeds op grootse wijze op 7 oktober 2018 in de spraakmakende concertserie „Verrassende Ontmoetingen“ in Cultureel Centrum Elckerlyc in het Brabantse Hilvarenbeek. 

The Lord of the Rings is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van J.R.R. Tolkien.

De symfonie bestaat uit vijf afzonderlijke delen, die ieder een figuur of een belangrijke episode uit het boek illustreren. 

Deel één is een muzikaal portret van de tovenaar Gandalf, één van de hoofdpersonen in de trilogie. Het tweede deel is een impressie van Lothórien, het elvenwoud, met zijn prachtige bomen, planten en exotische vogels.Uitgebeeld door houtblazerssoli.

Deel drie beschrijft het monsterachtige schepsel Gollum, dat wordt uitgebeeld door de sopraansaxofoon. In deel vier wordt de moeizame tocht beschreven van het reisgezelschap o.l.v. de tovenaar Gandalf door het donkere gangenstelsel van de Mijnen van Moria. Deel vijf tenslotte schetst het onbezorgde en optimistische karakter van de Hobbits in een vrolijke volksdans. 

Entreekaarten kosten 15 euro en kunnen o.a. besteld worden via www.harmoniemheer.nl

Reserveren kan via www.theateraanhetvrijthof.nl of telefonisch onder nr. 043-3505555. 

Locatie jubileumconcert: Theater aan het Vrijthof Maastricht.

Aanvangstijd : 15.30 uur.