Home > Maastrichtse roeiverenigingen gaan kinderkanker de wereld uitroeien

Maastrichtse roeiverenigingen gaan kinderkanker de wereld uitroeien

feb 12, 2019 | Maregio

In het clubhuis van de Maastrichtsche Watersport Club (MWC) zal op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari a.s. de Carnavals Elfsteden Ergometer Marathon plaatsvinden.


In het clubhuis van de Maastrichtsche Watersport Club (MWC) zal op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari a.s. de Carnavals Elfsteden Ergometer Marathon plaatsvinden.  

MWC en de Maastrichtse Studenten Roeivereniging Saurus doen mee aan het grote KiKaRow Rondje NL en roeien tegen kanker om geld in te zamelen voor kankeronderzoek bij kinderen. Samen met ambassadeur en Olympisch roeikampioen Maaike Head hebben het bestuur van MWC en Saurus deze sportieve actie op touw gezet. 

De Carnavals Elfsteden Ergometer Marathon start 22 februari om 20.00u op ludieke wijze met een optreden van Chaupiques Brassband. De cheque met het opgehaalde bedrag wordt zondag 23 februari om 16.30u door Armand Peereboom, de Stadsprins van Maastricht, bekend gemaakt. Om de roeiers mentaal te ondersteunen zijn er diverse optredens van Zaate Herremnie ‘De Sjevroaje’, Patrick Ummels en Patricia Paulussen, winnaar van het Mestreechts Vasteloavend Leedje ‘Ech woer, jeh jao’. 

De Carnavals Elfsteden ergometer-marathon is een estafette marathon van 210 kilometer. De Roeimarathon  start – net zoals de echte KikaRoW – op 22 februari om 20.00u, en is afgerond als iedere ploeg 210 kilometer heeft afgelegd. Iedereen die mee wil doen, is van harte welkom. Individuele inschrijving is ook mogelijk. Meer info vindt u via: www.maastrichtsche.nl. Deelname kost € 25,- per persoon. 

Met het KiKaRoW Rondje NL gaat MWC met alle Nederlandse roeiverenigingen in Nederland € 500.000 inzamelen voor de LATER-studie in het Prinses Maxima Centrum, het nationale kinderoncologisch centrum in Utrecht. Hier is alle kennis en kunde op het gebied van research naar en behandeling van kinderkanker onder één dak is gebracht. Doel is het genezingspercentage van kinderkanker te verhogen van 75% tot 95% en de kwaliteit van leven na de behandeling te verbeteren. De nazorg later is in dit verband voor zowel het kind als de familie een essentieel onderdeel. Om € 500.000 bijeen te brengen, roeit roeiend Nederland in 2019 het KiKaRoW Rondje NL 1.400 kilometer door heel Nederland.