Home > De beste films van 10 jaar Cineville nog één keer te zien op 24 maart in Maastricht

De beste films van 10 jaar Cineville nog één keer te zien op 24 maart in Maastricht

mrt 18, 2019 | Maregio

Cineville bestaat tien jaar en viert dit op 24 maart met een jubileum-filmprogramma waarbij de beste films van het afgelopen decennium nog één keer vertoond worden.


Cineville bestaat tien jaar en viert dit op 24 maart met een jubileum-filmprogramma waarbij de beste films van het afgelopen decennium nog één keer vertoond worden.

Cineville organiseert door het hele land speciale vertoningen, waaronder in Maastricht. In Lumière draaien op deze dag toppers als Black Swan en La Grande Bellezza.

Cinevillepashouders konden vanaf januari hun stem uitbrengen op favoriete films van de afgelopen tien jaar, samengevat in twintig categorieën.

Volgens Lauren Murphy, Hoofd Content van Cineville, is het een ‘mooie en verrassende’ lijst  geworden:

“Het is vrijwel onmogelijk om één allerbeste film te kiezen uit een decennium vol bijzondere films. Daarom nomineerden we honderdvijftig van onze eigen lievelingsfilms in twintig verschillende categorieën. Bij welke film zag je door de tranen de film niet meer? Wanneer liep je de zaal uit met meer vragen dan antwoorden of hervond je je geloof in de liefde? Hierbij keken we niet alleen naar de best bezochte films, maar ook naar films waarvan wij vinden dat iedereen ze een keer moet zien.”   

Tien van de twintig publiekslievelingen vormen de bouwstenen voor het jubileum-filmprogramma op zondag 24 maart, dat bestaat uit Black Swan, Borgman, Call Me by Your Name, Inception, Jagten, La Grande Bellezza, Moonlight, Spring Breakers, The Grand Budapest Hotel en The Red Turtle. De volledige lijst met speciale voorstellingen en Cineville-favorieten is te vinden op  cineville.nl/debestefilmsvan10jaar

Hoe het allemaal begon…

Het idee voor Cineville werd in 2008 geboren aan de bar van filmtheater Kriterion, waarna in 2009 de eerste Cinevillepassen de deur uit vlogen. In de afgelopen tien jaar is Cineville uitgegroeid tot een landelijk merk met een heldere missie: de grenzeloze liefde voor film verspreiden. Inmiddels hebben meer dan 43.000 filmfanaten voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang tot 43 verschillende filmtheaters in meer dan twintig steden.