Home > Sinds 1966 vindt ieder jaar in Limburg de Amstel Gold Race plaats

Sinds 1966 vindt ieder jaar in Limburg de Amstel Gold Race plaats

apr 20, 2019 | Maregio

Het Vrijthof in Maastricht vormt in 2019 voor het eerst het decor van de start van de Amstel Gold Race.


Het Vrijthof in Maastricht vormt in 2019 voor het eerst het decor van de start van de Amstel Gold Race.

Om een kijkje bij de ploegenbussen te nemen, kun je wel nog terecht op de Markt in Maastricht. De eindstreep van de Amstel Gold Race ligt in Valkenburg. De Amstel Gold Race maakt deel uit van de UCI WorldTour.

Zowel de heren als de dames zullen gepresenteerd worden op een podium op het Vrijthof. Na de presentatie zullen de pelotons ook op het Vrijthof starten om vervolgens via Helmstraat, Grote Gracht, Markt en Hoenderstraat weer de Maas over te steken. De Markt zal ingericht worden als heus wielerdorp met de teambussen van zowel heren als dames.

“We hadden al enkele jaren het Vrijthof op het oog als startlocatie en toen de gemeente Maastricht met het voorstel kwam de startlocatie naar dit plein te verhuizen, hebben we direct toegehapt. We zijn zeer verheugd dat we het Vrijthof kunnen betrekken bij de start van de Amstel Gold Race. Na de toevoeging van de Amstel Gold Race Ladies Edition bleek de Markt al snel te klein. Omdat we nu een combinatie kunnen maken tussen Markt én Vrijthof kunnen we zowel de ploegen als ook de wielerliefhebbers meer ruimte bieden. Tussen de Markt en het Vrijthof komt een heuse parade waar de toeschouwers hun helden rustig kunnen bekijken op weg naar het presentatiepodium op het prachtige Vrijthof”, aldus de organisatie.

Op 21 april 2019 vindt de 54e editie van de Amstel Gold Race plaats.

Voorlopig programma

10:30 uur Start Maastricht

12:01 uur 1e doorkomst finishlijn (verwacht)

15:06 uur 2e doorkomst finishlijn (verwacht)

16:49 uur 3e doorkomst finishlijn (verwacht)

17:13 uur Finish (verwacht)