Home > Nominaties Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs Editie Maastricht 2019

Nominaties Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs Editie Maastricht 2019

jul 7, 2019 | Maregio

De uitreiking van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs zal dit jaar voor de zesde keer in Maastricht plaatsvinden.

De uitreiking van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs zal dit jaar voor de zesde keer in Maastricht plaatsvinden. 

De vakjury, bestaande uit Paula van den Bosch, conservator hedendaagse kunst Bonnefantenmuseum, Maastricht), Peter Fransman (senior beleidsadviseur, Sittard/Geleen), Ad Himmelreich  (conservator Gouvernement aan de Maas/Provincie Limburg), Mike Moonen (prijswinnaar in 2017) en Catharien Romijn (curator DSM Collectie), heeft de namen bekendgemaakt van de drie kunstenaars die kans maken om de twaalfde editie van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs te winnen. 

Uit de inzendingen koos de jury (in alfabetische volgorde): 

Sara Bachour 

Simone Schuffelen 

Michiel Ubels

 

De winnaar van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs 2019 zal worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 4 oktober a.s.

Van vrijdagavond 4 oktober t/m zondag 20 oktober 2019 zal het werk van de drie genomineerden te zien zijn bij B32 Artspace. 

De Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs is bestemd voor een talentvolle kunstenaar die een directe relatie heeft met Maastricht en jonger is dan 36 jaar. De kunstprijs wordt jaarlijks uitgereikt, beurtelings in Maastricht en in Leiden, en bestaat uit een bedrag van 2500 euro en een penning, ontworpen door Lucie Leene.

Hermine van Bers (1927-2006) is geboren in Maastricht. Later woonde en werkte zij in Leiden.