Home > Hypermoderne Albert Heijn XL Brusselse Poort feestelijk geopend

Hypermoderne Albert Heijn XL Brusselse Poort feestelijk geopend

okt 17, 2019 | Maregio

Leerlingen van de basisschool Sint Aloysius heropenden woensdag 16 oktober de Albert Heijn XL in winkelcentrum Brusselse Poort Maastricht.

Leerlingen van de basisschool Sint Aloysius heropenden woensdag 16 oktober de Albert Heijn XL in winkelcentrum Brusselse Poort Maastricht.

De supermarkt is ingrijpend verbouwd en heeft nu het nieuwste winkelconcept. Klanten vinden er een veel ruimer assortiment aan verse producten zoals groente, fruit, kant-en-klaarmaaltijden, brood, banket, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Het afrekenen gaat sneller omdat er meer zelfscankassa’s zijn. Ook heeft de winkel nu een sushibar.

Het was gezellig druk bij de heropening. Onder grote belangstelling knipten de kinderen het lint door. Daarna volgde een optreden van The Legendary All Star RBR Big Band Sensation met de Limburgse muzikant Bart Storcken. “Natuurlijk deden klanten al snel weer gewoon boodschappen bij ons”, vertelt supermarktmanager Frank Ackermans. “We krijgen veel complimenten. Iedereen vindt onze XL prachtig geworden.”  

Dry misting

Al meteen bij binnenkomst van de vernieuwde Albert Heijn XL word je verrast met een wereld van verse groenten en fruit. Er is nu ‘dry misting’, een fijne verneveling van water waardoor groente en fruit langer vers blijven. Bij de sushibar maken professionele chefs de hele dag door verse sushi, sashimi en maki. Ook is er een citruspers waar klanten vers sinaasappelsap kunnen tappen. “Soms heb je wat minder inspiratie of tijd om te koken. Dan kun je bij ons toch gemakkelijk kiezen voor vers, gezond en lekker eten. We hebben een brede selectie vers pakketten, maaltijdboxen en kant-en-klaarmaaltijden”, aldus de supermarktmanager.  

Borrelplanken

Uit de eigen ovens komen heerlijk geurend brood en broodjes. Bij de bakkerij vinden klanten ook lekkere taarten, taartjes, koek en bonbons. Voor ontbijt, lunch en borrel is er een extra groot aanbod aan vleeswaren, kaas, worsten, grillproducten, tapas, olijven, salades en andere borrelhapjes. Je kunt vers in de winkel gegrilde lekkernijen warm mee naar huis nemen. Van de eigen grill komen onder andere kippenvleugels, grillworst en gehaktballen. Vleeswaren en Hollandse kazen worden in elke gewenste hoeveelheid vers gesneden. Uiteraard staan medewerkers klaar om te adviseren over de nieuwste smaken en om verrassende borrelplanken te laten proeven.

Technische snufjes

Albert Heijn XL Brusselse Poort is met respect voor het milieu verbouwd. De supermarkt heeft Ledverlichting en een installatie waarmee warmte terug wordt gewonnen. Gas wordt niet meer gebruikt en dat levert een forse energiebesparing op. Er zijn nog meer technische snufjes. Grote beeldschermen door de hele winkel bieden inspiratie met informatie over lekkere seizoensproducten en verrassende recepten. Frank Ackermans: “We hebben nu, naast het scannen met de handscanner, ook Scan&Go. Dan scan je de boodschappen in één keer bij de zelfscankassa. Hiermee gaat een grote wens van onze klanten in vervulling.”

Albert Heijn XL in winkelcentrum Brusselse Poort Maastricht is maandag tot en met zaterdag open van 8:00 tot 22:00 uur, zondag van 12:00 tot 18:00 uur.