Home > Grenscontroles: ‘Goedkoop tanken in België kan niet meer’

Grenscontroles: ‘Goedkoop tanken in België kan niet meer’

mrt 20, 2020 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Onder meer bij de grens in Roosteren, Ittervoort en Maastricht zijn er controles.

Volgens de Belgische burgemeesters komen veel Nederlanders naar België, terwijl dat niet toegstaan is. “Ze zijn niet op de hoogte van de strenge regels in België”, zegt burgmeester Marino Keulen van Lanaken. “En daarom heb de politie de opdracht gegeven om te controleren bij de grens.”

In België zijn alle bijeenkomsten verboden. Wandelen of fietsen mag alleen in gezinsverband of maximaal met één vriend of vriendin die niet onder hetzelfde dak woont. “Alleen noodzakelijke verplaatsingen zijn toegestaan”, zegt de burgemeester. “Het is niet noodzakelijk dat Nederlanders in België komen tanken, dus dat mag niet.” Agenten sturen mensen terug die niet dringend in België moeten zijn. “In een half uur tijd zag ik de politie zeker 60 tot 70 Nederlanders terugsturen”, zegt een L1-verslaggever die bij de controles aanwezig is. “Ook Belgen trouwens die naar Nederland willen komen, want dat mag ook niet”. Mensen die over de grens werken, mogen wel door.

Volgens burgemeester Keulen van Lanaken deelt de politie ook boetes uit. “Mensen krijgen de eerste keer een waarschuwing, maar daarna geven we een boete. Die kan oplopen tot 350 euro.” Volgens de burgemeester wordt er niet altijd fysiek gecontroleerd door de politie, maar ook met slimme camera’s. “Op die manier kunnen we zien wie vaak de grens oversteekt.”

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Meer informatie over .

Bron: 1Limburg Nieuws