Home > Fortuna Sittard verliest enerverende wedstrijd van Cambuur

Fortuna Sittard verliest enerverende wedstrijd van Cambuur

feb 27, 2022 | 1Limburg, Sport

Fortuna Sittard deelde in de eerste minuten van de wedstrijd enkele speldenprikken uit. Mats Seuntjens probeerde te scoren met een hakje, maar stond buitenspel en ook Martin Angha werd teruggefloten toen hij een vrije trap van George Cox probeerde binnen te koppen.

SC Cambuur had in de aanvangsfase het meeste balbezit, maar schoten op het doel van Yanick van Osch bleven uit. Een kopbal van Zian Flemming uit een hoekschop van George Cox ging naast het doel van Sonny Stevens. Een te korte terugspeelbal op doelman Van Osch was net geen prooi voor spits Tom Boere en de Fortuna-goalie pakte daarna een uithaal van Issa Kallon.

In de twintigste minuut kwam Fortuna op voorsprong toen Deroy Duarte een voorzet van Mickaël Tirpan in het Friese doel kopte. Kort daarna was SC Cambuur dicht bij de gelijkmaker, maar Calvin Mac-Intosch kopte naast. Na een half uur spelen leek Fortuna Sittard de voorsprong te verdubbelen. Een hoekschop van George Cox kwam via Zian Flemming terecht bij Charlison Benschop, die de bal in het Friese doel werkte. De VAR greep echter in omdat er blijkbaar een overtreding was begaan.

Enkele minuten later lag de bal in het doel van Yanick van Osch en was het 1-1. Tom Boere tikte een lage voorzet van Patrick Joosten tegen de touwen.Fortuna Sittard leek na de afgekeurde treffer van Benschop aangeslagen, maar herstelde zich in de slotfase. Mats Seuntjens probeerde met een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied doelman Stevens te passeren, maar de sluitpost neutraliseerde het schot.

Kort na het begin van de tweede helft kostte het Yanick van Osch veel moeite een vrije trap van Robin Maulun te stoppen. Het tempo vloog daarna omhoog en leverde aan beide kanten gevaar op. Een zwabberende vrije bal van Maulun belandde via Van Osch op de paal en aan de overkant raakte Dimitrios Siovas de lat. Halverwege de tweede helft verscheen Tom Boere voor Yanick van Osch, maar hij kopte de bal in de handen van de Fortuna-doelman.

Een kwartier voor tijd kwam SC Cambuur met 2-1 voor toen Robin Maulun Mitchel Paulissen op maat bediende en Tom Boere de bal kon binnenlopen. Sjors Ultee wisselde daarna Mickaël Tirpan en Ben Rienstra voor Paul Gladon en Jordan Botaka in een poging nog een punt uit het vuur te slepen. George Cox schoot de bal vanuit de zestien over het doel en kort voor het einde haalde Doke Smidt met een omhaal een schot van Paul Gladon van de lijn.

Fortuna zette daarna alles op alles om gelijk te maken, maar moest uiteindelijk met een 2-1 nederlaag huiswaarts keren.

Bron: 1Limburg Sportnieuws