Home > Tom Dumoulin is niet fit en mist Strade Bianche

Tom Dumoulin is niet fit en mist Strade Bianche

mrt 4, 2022 | 1Limburg, Sport

Dat heeft zijn ploeg, Jumbo-Visma, vrijdagochtend bekendgemaakt.

Dumoulin kende vorige week een teleurstellende start van het nieuwe wielerseizoen. In de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten maakte Dumoulin indruk in de individuele tijdrit met een derde plek, maar in de twee bergritten kon de Maastrichtenaar niet met de besten mee. In beide etappes verloor hij ruim vijf minuten op de uiteindelijke winnaar. Ploegleider Frans Maassen uit Haelen noemde het na de eerste bergrit ‘een behoorlijke domper’.

Een kans op revanche krijgt Dumoulin voorlopig niet, want de Maastrichtenaar blijkt niet fit genoeg om zaterdag te starten in de Strade Bianche. De koers waarin hij in 2017 nog als vijfde eindigde. De volgende wedstrijd op het programma van Dumoulin is de Ronde van Catalonië. Die wordt verreden van 21 tot en met 27 maart.

Milan Vader, wonende in Sittard, staat zaterdag wel aan de start. Vader maakte een maand geleden zijn wegdebuut in de Ronde van Valencia en staat zaterdag voor het eerst aan de start van een klassieker. Verder staat Jumbo-Visma met Sep Kuss, Robert Gesink, Koen Bouwman, Timo Roosen en Tiesj Benoot aan de start in de regio Toscane. Met Benoot heeft de Nederlandse wierploeg een oud-winnaar in de ploeg. In 2018 won de Belg de gravelklassieker. Jumbo-Visma roept geen vervanger op voor Dumoulin.

Bron: 1Limburg Sportnieuws