Christus' Hemelvaart kerk

Christus' Hemelvaart kerk is een Katholieke kerk gelegen aan Potterieplein 50 in Maastricht.

Meer informatie over Christus' Hemelvaart kerk in Maastricht

De Armeens Apostolische kerk Surp Karapet, ook wel de Christus' Hemelvaartkerk genoemd, is gelegen op het Potterieplein in de nieuwbouwwijk Pottenberg. De kerk is gebouwd in betonskeletbouw met baksteeninvulling en heeft een centraal stoelenplan. De parochie van Christus Hemelvaart werd in 1960 opgericht en de eerste noodkerk was een schaftkeet die later werd vervangen door een houten noodkerk. In 1966 werd de huidige kerk in gebruik genomen als multifunctioneel gebouw. In 2013 werd de eerste Armeense kerk van Limburg geopend en ingewijd in deze kerk. Het exterieur van de kerk bestaat uit gele baksteen, betonnen kolommen, en glas-in-beton ramen. Het interieur heeft een zeshoekig schip met betonnen spanten en gele bakstenen wanden. De kerk bevat ook een doopkapel, een dagkapel, en een zangtribune. Het orgel heeft geen bijzonderheden en het doopvont en tabernakel zijn afkomstig uit andere kerken.

Wil je weten wat Christus' Hemelvaart kerk verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Christus' Hemelvaart kerk of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Christus' Hemelvaart kerk? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Christus' Hemelvaart kerk het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Maastricht. Opzoek naar Christus' Hemelvaart kerk reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Christus’ Hemelvaart kerk

Bezoekers bekeken ook